Νέα
Προμηθευτές Α' Υλών - Χορηγοί
Διαφημ. Καταχωρήσεις Μελών
Επιστημονικοί Συνεργάτες

        Ιστορικό

Η Ένωση Βιομηχανιών - Βιοτεχνιών Ζαχαρωδών Ελλάδας ¨ΕΒΒΖΕ¨ ιδρύθηκε το 1932 (Αριθ. Αποφ. Πρωτ. Πειραιώς 1928/97 Αριθ. Μητρ. Βιβλ. Σωματ. 1205) και απαρτίζεται από βιομηχανίες και βιοτεχνίες που αντικείμενό τους είναι η παραγωγή ζαχαρωδών προϊόντων, (σοκολάτας, καραμέλας, ζελέ, κουφέτων, φρουϊ γλασσέ, χαλβά, μαρμελάδας, σιροπιαστών, αρτοποιϊμάτων κ.ά.) Λειτουργεί ως κλαδικό εργοδοτικό σωματείο το οποίο δραστηριοποιείται προς όφελος των μελών του, ανεξάρτητα από κομματικά κριτήρια. Φροντίζει για την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση των Μελών του σε τρέχοντα κλαδικά θέματα (βιομηχανίας, βιοτεχνίας, φορολογικά, εργατικά), παρακολουθεί τις εξελίξεις τους και παρεμβαίνει αποτελεσματικά, όταν χρειάζεται, προς τα παραγωγικά υπουργεία και άλλους κρατικούς φορείς. Επίσης, η ¨ΕΒΒΖΕ¨ είναι μέλος του Γενικού Συμβουλίου του Συνδέσμου Ελλήνων Βιομηχανιών με αριθμό μέλους: 561/08-03-90 και παράλληλα συνεργάζεται επί θεμάτων κοινού ενδιαφέροντος με τα Βιοτεχνικά - Βιομηχανικά Επιμελητήρια Αθήνας και Πειραιά. Συμμετέχει ενεργά στις διαπραγματεύσεις της εκάστοτε Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας για τα Ζαχαρώδη Προϊόντα η οποία υπογράφεται από τον Πρόεδρο του Διοικητικού της Συμβουλίου. Τέλος ένα από τα τελευταία επιτεύγματά της και αρκετά σημαντικό είναι η συγγραφή Οδηγού Κανόνων Ορθής Υγιεινής για τα Ζαχαρώδη Προϊόντα, που αφορά την παραγωγική διαδικασία, την αποθήκευση πρώτων υλών, την αποθήκευση του τελικού προϊόντος και την διανομή του, ο οποίος βρίσκεται προς έγκριση στον ΕΦΕΤ (Ενιαίο Φορέα Ελέγχου Τροφίμων).

ΣΥΝΘΕΣΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΕΒΒΖΕ

Πρόεδρος Ιωάννης Λαγός ΤΡΙΑ ΛΑΜΔΑ Ι. ΛΑΓΟΣ & ΣΙΑ Ε.Ε.
Αντιπρόεδρος Νικόλαος Κόκκος Καραμελοποιϊα
ΚΟΚΚΟΣ -ΠΟΓΑΤΟΣ Α.Β.Ε.
Γενική Γραμματέας Βασιλική Χριστοπούλου Βαλταδοποιϊα - ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ - ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
ΒΙΑΠ-ΜΕΝΤΕΛ Α.Ε.
Ταμίας Ελευθέριος Γαζελερίδης ΗΡΑ -ΓΑΖΕΛΕΡΙΔΗ
Μέλος Χρυσούλα Χατζηγιαννάκη Κουφετοποιϊα
ΧΑΤΖΗΓΙΑΝΝΑΚΗ Α.Ε.
Μέλος Αθανάσιος Μαλογιάννης FROUTINO ΑΘ. ΜΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ & ΣΙΑ Ο.Ε.
Μέλος Αλέξανδρος Μαρκίδης ΜΑΡΚΙΔΗΣ & ΣΙΑ Ε.Ε.
Α' Αναπληρωματικός Σύμβουλος Βασίλειος Ζαχαριάς MELBON ΑΝΔΡ. ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΥ & ΣΙΑ Ο.Ε.


Η θητεία της νέας Διοίκησης της ΕΒΒΖΕ , όπως ορίζει το καταστατικό της Ένωσης , είναι τριετής και θα διαρκέσει μέχρι και τον Μάιο 2018

Στη Συνέλευση μας εκτός από τα παλαιά μέλη και νέα μέλη είχαμε την τιμή να φιλοξενήσουμε εκπρόσωπους του κλάδου των Ζαχαρωδών από όλη την Ελλάδα να ακούσουμε τα προβλήματά τους και να βοηθήσουμε στην επίλυσή τους.

Καλεσμένοι στην Γενική μας Συνέλευση ήταν και άλλοι συνάδελφοι από τον κλάδο των Ζαχαρωδών υποψήφια Μέλη της Ένωσής μας.

Καλεσμένος μας ήταν ο κ. Θεόδωρος Καπούταγλης , Χημικός Μηχανικός , Τεχνικός Ασφάλειας της ΕΒΒΖΕ ο οποίος αναφέρθηκε στα αλλεργιογόνα συστατικά και στην επισήμανση τους στις ετικέτες των τροφίμων. Μεταξύ άλλων τόνισε ότι σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία από την 13η Δεκεμβρίου 2014, έγινε υποχρεωτική η παροχή πληροφοριών στο καταναλωτικό κοινό σχετικά με τα αλλεργιογόνα συστατικά που υπάρχουν σε όλα τα τρόφιμα, είτε προσφέρονται προς πώληση σε μονάδες εστίασης, είτε συσκευάζονται στον τόπο πώλησης, είτε πωλούνται τυποποιημένα από τις επιχειρήσεις παραγωγής τους.

Μεταξύ άλλων τόνισε ότι σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία η ανοχή σε τρόφιμα που περιέχουν αλλεργιογόνα συστατικά και δεν φέρουν την κατάλληλη σήμανση είναι μηδενική .Newsletter

Αν θέλετε να σας αποστέλλουμε ενημερωτικό E-mail, παρακαλώ στείλτε μας το Ε-mail σας