Νέα
Προμηθευτές Α' Υλών - Χορηγοί
Διαφημ. Καταχωρήσεις Μελών
Επιστημονικοί Συνεργάτες

Νέα

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΕΒΒΖΕ
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΕΒΒΖΕ-Ετήσια Γενική Συνέλευση 2017
 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 
Στις 29 Μαΐου 2017 , πραγματοποιήθηκε η Ετήσια Γενική Συνέλευση της Ένωσής μας στον όμορφο χώρο του ΕΒΕΠ στον Πειραιά.
Ξεκινήσαμε την συγκέντρωσή μας με τα θέματα της ΕΒΒΖΕ (Έκθεση και έγκριση πεπραγμένων, προτάσεις ερωτήσεις κλπ.)
Στη συνέχεια άρχισε η ανοικτή συνεδρίαση με τα πιο επίκαιρα θέματα που απασχολούν τις επιχειρήσεις μας.
Στη Συνέλευση προήδρευσε ο  κος Δημήτριος Μαθιός, πρόεδρος του ΣΒΑΠ (Σύνδεσμος Βιομηχανιών Αττικής – Πειραιώς ) και εκλεκτός φίλος της Ένωσής μας.
Μετά από τον χαιρετισμό του κου Ιωάννου Λαγού  προέδρου της Ένωσής μας  ακολούθησαν οι προσκεκλημένοι ομιλητές μας.
 
H  κα Διονυσία Στεφανίτση , από την Δ/νση  Αλκοόλης  & Τροφίμων του Γενικού Χημείου του Κράτους η οποία μίλησε για τον ρόλο του Χημείου του Κράτους στα θέματα των τροφίμων
 
Ο κος Ρουσσέτος Λειβαδάρος , Διδάκτωρ Μηχανικός ΕΜΠ, πρώην Δ/ντής  Ανάπτυξης  Πειραιά  μας μίλησε για την απλοποίηση στην αδειοδότηση των επαγγελματικών εργαστηρίων.
 
Η κα Ελένη Καλικαντζάρου από την Περιφέρεια μας μίλησε για το Μητρώο Αποβλήτων.
Τους σημαντικούς λόγους και την ανάγκη να δημιουργηθεί το Μητρώο. Τα προβλήματα που έχουν παρουσιαστεί και το τι πρέπει να προσέξουμε για τη σωστή καταχώρηση της επιχείρησής μας. (Σας έχουμε ενημερώσει σχετικά στα mail της 31/5 και 16/2). Υπενθυμίζουμε καταληκτική ημερομηνία για εγγραφή στο Mητρώο είναι η 20η Ιουλίου.
 
Ο κoς  Δημήτριος Χρήστου,  Director του Τμήματος Marketing Development  της GS1 barcode Association Greece    , εκπροσωπώντας την GS1 Association Greece τον αποκλειστικά εξουσιοδοτημένο φορέα διαχείρισης BARCODE με πρόθεμα 520 και 521. Μας μίλησαν ανάμεσα σε άλλα για το τι πρέπει να προσέξουμε ώστε να μην μας προκύψει πρόβλημα μοναδικότητας όταν εξάγουμε σε μια άλλη χώρα και πώς να κατοχυρώσουμε τα Barcode που ήδη χρησιμοποιούμε.
 
Ο κος Ιωάννης Αντωνόπουλος, μηχανικός – μηχανολόγος και επιστημονικός συνεργάτης της Ένωσης για θέματα αδειοδοτήσεων - έκανε σημαντικές διευκρινήσεις στο θέμα των αδειοδοτήσεων και του Μητρώου Αποβλήτων.
 
Τελευταίος ομιλητής ήταν ο κος Νικόλαος Κωστόπουλος, Γραμματέας Επιστημονικών Φορέων της ΝΔ.  Μας μίλησε για την οικονομική κρίση που μαστίζει τη χώρα μας και το πώς η οικονομική ανάπτυξη είναι ο μόνος τρόπος εξόδου από αυτή.---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
 
Παράταση εγγραφής, καταχώρισης και συμπλήρωσης εκθέσεων στο Η.Μ.Α.

H EΝΩΣΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΩΝ ΒΙΟΤΕΧΝΙΩΝ ΖΑΧΑΡΩΔΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ ενημερώνει τα μέλη της ότι παρατείνεται η εγγραφή, η καταχώριση και η συμπλήρωση των εκθέσεων αποβλήτων και μετά το πέρας της 31ης Μαΐου 2017, με καταληκτική ημερομηνία την   20η Ιουλίου 2017.

Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι υπόχρεοι μπορούν να συμβουλευτούν το εγχειρίδιο με τις Οδηγίες Χρήσης του ΗΜΑ και τις Συχνές Ερωτήσεις & Απαντήσεις (FAQ) σχετικά με το ΗΜΑ (Ηλεκτρονικό Μητρώο Αποβλήτων).

Οι χρήστες του ΗΜΑ μπορούν να απευθύνουν τις ερωτήσεις τους προς την ηλεκτρονική διεύθυνση: wrm.helpdesk@prv.ypeka.gr
Λειτουργεί επίσης τηλεφωνικό κέντρο εξυπηρέτησης στους αριθμούς 210-8653150, 210-8643630 & 210-8644346.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ ΠΑΝΩ ΣΤΑ ΚΙΒΩΤΙΑ ΜΕ ΧΥΔΗΝ ΠΡΟΙΟΝ
.
Σύμφωνα με απάντηση πού λάβαμε από τη Διεύθυνση Αξιολόγησης & Εγκρίσεων του Ενιαίου Φορέα Ελέγχου Τροφίμων (Ε.Φ.Ε.Τ)  αρμόδια την κα Στέλλα Κοντοπούλου οι επιχειρήσεις οι οποίες προμηθεύουν μη προσυσκευασμένα τρόφιμα άλλες επιχειρήσεις, συμπεριλαμβανομένης της μαζικής εστίασης, προκειμένου να διατεθούν ως μη προσυσκευασμένα στον τελικό καταναλωτή πρέπει να παρέχουν υποχρεωτικά την πληροφορία σχετικά με τα συστατικά που προκαλούν αλλεργίες ή δυσανεξίες και περιλαμβάνονται στο παράρτημα II του εν λόγω κανονισμού, (Καν.1169/2011-Άρθρο 44,  Εγκύκλιος ΕΦΕΤ-ΑΔΑ:7ΩΖΧΟΡ9Τ-ΕΑΖ), καθώς και τις πληροφορίες που προβλέπονται από το άρθρο 11 της Υ.Α  αριθμ. Α2-718 (ΦΕΚ 2090/τ.Α’/31.07.2014) σχετικά με την Κωδικοποίηση Κανόνων Διακίνησης  και Εμπορίας Προϊόντων και Παροχής πληροφοριών (Κανόνες ΔΙ.Ε.Π.Π.Υ.) στις οποίες δεν περιλαμβάνεται η πληροφορία σχετικά με τη διατροφική δήλωση.
Επομένως στην ανωτέρω περίπτωση δεν υπάρχει υποχρέωση μεταφοράς της πληροφορίας σχετικά με τον πίνακα διατροφικής δήλωσης.
-----------------------------------------------------------------------------------
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΜΗΤΡΩΟ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ
Σύμφωνα με την ΚΥΑ 43942/4026/2016 (Β' 2992) "Οργάνωση και λειτουργία Ηλεκτρονικού Μητρώου Αποβλήτων (ΗΜΑ), σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 42 του Ν.4042/2012 (Α' 24), όπως ισχύει" υποχρεωμένοι να γραφούν στο Μητρώο, είναι κάθε οργανισμός ή επιχείρηση, οι εγκαταστάσεις των οποίων παράγουν απόβλητα ή πραγματοποιούν εργασίες επεξεργασίας αποβλήτων, εφόσον εμπίπτουν στο πεδίο εφαρμογής του Κεφαλαίου Α του Ν.4014/2011 (Α'209).
Οι δραστηριότητες που αφορούν αρτοποιία, ζαχαροπλαστική, παραγωγή ζαχαρωδών προϊόντων, μπισκότων, παξιμαδιών κλπ, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία (ΚΥΑ 1958/2012, όπως ισχύει), εξαιρούνται περιβαλλοντικής αδειοδότησης, εφόσον πρόκειται για επαγγελματικά εργαστήρια, δηλαδή εγκαταστάσεις με συνολική κινητήρια ισχύ μικρότερη των 37,50 KW (50,0 ΗΡ) και θερμική ισχύ μικρότερη των 70,0KW.
 
Συνεπώς στο Ηλεκτρονικό Μητρώο Αποβλήτων έχουν υποχρέωση να εγγραφούν μόνο οι μονάδες με ισχύ πάνω απο τα παραπάνω όρια, (συνολική κινητήρια ισχύ μεγαλύτερη των 37,50KW (50,0 ΗΡ) και θερμική ισχύ μεγαλύτερη των 70,0 KW) οι οποίες και κατατάσσονται στην Περιβαλλοντική κατηγορία Β (καθορισμός Πρότυπων Περιβαλλοντικών Δεσμεύσεων).
___________________________________________________________
ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ  π.δ. ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΧΡΗΣΕΩΝ ΓΗΣ
H Ένωση Ζαχαρωδών   αποδίδοντας ιδιαίτερη σημασία σε ένα θεσμικό πλαίσιο χρήσεων γης κατέθεσε σχετικό υπόμνημα στο αρμόδιο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας τονίζοντας την αντίθεσή της σε ορισμένες διατάξεις του   εν λόγω νομοσχεδίου :

Yπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας

Αρχική ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΧΡΗΣΕΩΝ ΓΗΣ
Άρθρο 04 – 3. Γενική Κατοικία
13 Μαρτίου 2017, 12:23 | ΕΝΩΣΗ ΒΙΟΒΙΟΧΑΝΙΩΝ ΒΙΟΤΕΧΝΙΩΝ ΖΑΧΑΡΩΔΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ
Μόνιμος Σύνδεσμος
Αξιότιμοι κύριοι
Στο άρθρο 4, παρ.3 που αφορά την Γενική Κατοικία αναφέρει ότι :
Στο άρθρο 4, παρ.3 που αφορά την Γενική Κατοικία αναφέρει ότι : Επαγγελματικά εργαστήρια χαμηλής όχλησης επιτρέπονται, μέχρι 400 τμ συνολικής επιφάνειας δόμησης.
Επίσης στο άρθρο 5, παρ.4 που αφορά το Πολεοδομικό Κέντρο αναφέρει ότι : Επαγγελματικά εργαστήρια χαμηλής όχλησης μέχρι 500τμ συνολικής επιφάνειας δόμησης ανά γήπεδο.
Παράλληλα στο παραπάνω άρθρο απαγορεύει εντελώς τα επαγγελματικά εργαστήρια στο Τοπικό Κέντρο Γειτονιάς, απαγόρευση που δεν ίσχυε στον προηγούμενο καθορισμό χρήσεων γης (ΠΔ/23-2-87 (ΦΕΚ-166/Δ/6-3-87))
Θεωρούμε ότι κάτι τέτοιο είναι καταδικαστικό για τις μικρές βιοτεχνίες - εργαστήρια, αλλά και πιο συγκεκριμένα για τα επαγγέλματα που εκπροσωπεί ο σύλλογος μας.
Η Γενική Κατοικία και το Πολεοδομικό Κέντρο, αντιπροσωπεύουν το μεγαλύτερο τμήμα του ιστού της πόλης και οι παραπάνω περιορισμοί θα οδηγήσουν σε σταδιακό κλείσιμο ή απομάκρυνση όλων των μικρών και μεσαίων βιοτεχνιών – εργαστηρίων, που αποτελούν τον πυλώνα της παραγωγής στην χώρα μας.
Οι παραπάνω περιορισμοί αναφέρονται σε συνολική επιφάνεια δόμησης.
Το παραπάνω σημαίνει ότι σε πολυώροφο κτίριο (με κατοικίες, άλλα καταστήματα κλπ) δεν θα υπάρχει η δυνατότητα εγκατάστασης εργαστηρίου, ενώ σε ένα ανεξάρτητο κτίριο χωρίς άλλες χρήσεις θα υπάρχει ο περιορισμός των   400 m2 ή 500 m2 ανάλογα με την χρήση (Γ.Κ. ή Π.Κ.).
Οπωσδήποτε τα παραπάνω εμβαδά αν συνυπολογίσουμε τους αποθηκευτικούς χώρους, τους χώρους υγιεινής (WC, ντουζ, αποδυτήρια), γραφείο, τον χώρο πλύσεως και τον χώρο παραγωγής, είναι σχεδόν απαγορευτικό για την εγκατάσταση ενός εργαστηρίου.
Θεωρούμε ότι ο περιορισμός των τετραγωνικών μέτρων, είναι καταδικαστικός για την λειτουργία των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και δεν θα βοηθήσει στην ανάπτυξη ή στην είσοδο νέων επενδύσεων.
Επίσης δεν προσφέρει σε τίποτα στον περιορισμό της όχλησης εντός των πόλεων, αφού το μόνο που θα δημιουργήσει είναι περισσότερους κενούς επαγγελματικούς χώρους, οι οποίοι δεν θα μπορούν να αξιοποιηθούν.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

ΚΟΠΗ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΗΣ ΠΙΤΑΣ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΩΝ ΒΙΟΤΕΧΝΙΩΝ ΖΑΧΑΡΩΔΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ

Η Ένωση Βιομηχανιών Βιοτεχνιών Ζαχαρωδών Ελλάδας  (Ε.Β.Β.Ζ.Ε) πραγματοποίησε την Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2017, την καθιερωμένη εκδήλωση για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας,   στο  μουσικό  μεζεδοπωλείο «ΚΡΕΣΕΝΤΟ» Σολωμού & Κύπρου  79,  στο Περιστέρι .

Στην εκδήλωση   η οποία σημείωσε μεγάλη επιτυχία παρευρέθησαν μέλη της Ένωσης Ζαχαρωδών από όλη την Ελλάδα με τις οικογένειές τους, προμηθευτές, χορηγοί,  φίλοι της ΕΒΒΖΕ καθώς και εκλεκτοί προσκεκλημένοι οι οποίοι διασκέδασαν με μουσική και καλό φαγητό και απόλαυσαν  εξαιρετικά ζαχαρώδη προϊόντα προσφορά των εταιρειών –Μελών μας.

Τα φλουριά κέρδισαν οι εταιρείες:
 
1.      ΒΙΑΠ-ΜΕΝΤΕΛ Α.Ε. ,
2.     ΚΟΥΦΕΤΟΠΟΙΪΑ ΧΑΤΖΗΓΙΑΝΝΑΚΗ Α.Ε
3.     ΑΦΟΙ ΣΤΕΦΑΝΟΥ Ο.Ε.
4.     ΜΕΛΒΟΝ-Α.ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΥ
5.     ΑΛΚΗ ΕΠΕ
6.      Αφοι ΓΑΒΡΙΛΟΥ ΑΕΒΕ
7.     ΧΡΥΣΑ ΑΥΓΑ (ΣΟΒΙΜΟ»
8.     ΜΥΛΟΙ ΚΡΗΤΗΣ
9.     ΘΕΟΦΑΝΗΣ ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΣ

Φωτογραφικό Υλικό από την εκδήλωση.

 


---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Την Δευτέρα 13  Ιουνίου  2016 στα γραφεία  μας πραγματοποιήθηκε η Τακτική Γενική Συνέλευση της Ένωσης.
 
Ακολούθησε Ημερίδα για την σωστή σήμανση των συσκευασιών. Καλεσμένοι μας για άλλη μια φορά ήταν  ο κ. Θεοφάνης Γεωργόπουλος Καθηγητής του τμήματος Τεχνολογίας τροφίμων του ΤΕΙ Θεσσαλίας, , Σύμβουλος του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και ο κ. Αντρέας Βαρλάμος από την  FOOD ALLERGENS LAB  .
 
Κεντρικό της Ημερίδας ήταν η κατανόηση του Κανονισμού (ΕΕ) 1169/2011, με τον οποίο θεσπίζονται οι γενικές αρχές, οι απαιτήσεις και οι υποχρεώσεις που διέπουν τις πληροφορίες για τα τρόφιμα και ειδικότερα η γενική και διατροφική επισήμανση.
 
Πιο συγκεκριμένα, ο κανονισμός 1169/2011 αφορά την :

Αποσαφήνιση των ευθυνών σχετικά με την επισήμανση των τροφίμων
Αναγνωσιμότητα των ετικετών (ελάχιστο μέγεθος γραμματοσειράς)
Έμφαση των αλλεργιογόνων συστατικών στον κατάλογο συστατικών
Πληροφορίες για τα αλλεργιογόνα συστατικά στα μη προσυσκευασμένα τρόφιμα
ΠΡΟΣΟΧΗ! Πρέπει να εναρμονίσουμε τις ετικέτες των προϊόντων και να τονίσουμε τα Αλλεργιογόνα όπως προβλέπεται ! Είναι ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟ!
Αποσαφήνιση των κανόνων που ισχύουν όσον αφορά στην επισήμανση της χώρας καταγωγής ή του τόπου προέλευσης
Υποχρεωτική διατροφική δήλωση για όλα τα προσυσκευασμένα τρόφιμα (με εξαιρέσεις για ορισμένες κατηγορίες τροφίμων)
Καθορισμός των διατροφικών στοιχείων που θα συμπεριληφθούν στην υποχρεωτική διατροφική δήλωση
Καθορισμός κριτηρίων για την πρόσθετη εθελοντική αναγραφή των διατροφικών στοιχείων στο μπροστινό μέρος της ετικέτας.
Κοινή πεποίθηση όλων είναι πως η αναγραφή διατροφικής δήλωσης στις συσκευασίες, θα δημιουργήσει πολλά προβλήματα στις  επιχειρήσεις που παράγουν και  διακινούν προϊόν σε χύμα μορφή  σε πολλούς κωδικούς και θα  επιβαρύνει υπέρμετρα τα κόστη (αναλύσεις, κλπ)
 
Το θέμα αυτό ετέθη , όπως σας έχουμε ήδη ενημερώσει , μεταξύ άλλων στην συνάντηση που πραγματοποιήθηκε την  Πέμπτη 2 Ιουνίου 2016  ,στον ΕΦΕΤ στο γραφείο του προέδρου κ. Τσιάλτα με τις αρμόδιες διευθύντριες   τις κυρίες Μούσια, Καρπούζα  και  Κοντοπούλου  για   θέματα διασφάλισης ποιότητας τροφίμων   και εκπροσώπους  από το Δ.Σ της Ένωσης μας και έχουμε καταθέσει σχετικό υπόμνημα .
 
Την εκδήλωση παρακολούθησαν Μέλη μας από την Αττική αλλά και την υπόλοιπη Ελλάδα..
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Τη Δευτέρα 28 Μαρτίου πραγματοποιήθηκε στα γραφεία μας Ημερίδα ενημέρωσης με θέμα τα νέα προγράμματα ΕΣΠΑ.
 
Όπως γνωρίζετε από τις 11/02/2016 είναι ενεργά τέσσερα (4) νέα προγράμματα χρηματοδότησης για υπό σύσταση αλλά και υπάρχουσες επιχειρήσεις. Στη σημερινή δύσκολη οικονομική συγκυρία τα συγκεκριμένα προγράμματα είναι από τα λίγα εργαλεία που οι νέοι αλλά και οι υφιστάμενοι επιχειρηματίες έχουν στη διάθεση τους για να χρηματοδοτήσουν τα επιχειρηματικά – επενδυτικά τους σχέδια.
Στα δύο από αυτά έχουν τη δυνατότητα να συμμετέχουν επιχειρήσεις που αντικείμενό τους είναι η παραγωγή ζαχαρωδών (Αναβάθμιση πολύ μικρών & μικρών υφιστάμενων επιχειρήσεων με την ανάπτυξη των ικανοτήτων τους στις νέες αγορές) καθώς και υπό σύσταση επιχειρήσεις στον κλάδο παραγωγή ζαχαρωδών (Νεοφυής Επιχειρηματικότητα).
Στο πλαίσιο αυτό η Ένωσή μας διοργάνωσε   την   Δευτέρα στις 28 Μαρτίου 2016 στις 19:00  στα γραφεία μας . μια ενημερωτική εκδήλωση για τα μέλη μας προκειμένου να αναλυθούν οι ευκαιρίες – δυνατότητες που τα συγκεκριμένα προγράμματα παρέχουν αλλά και να απαντηθούν συγκεκριμένες ερωτήσεις
 
Η παρουσίαση των προγραμμάτων  έγινε  από εκπροσώπους της εταιρείας Συμβούλων STRATIS ΕΠΕ
 
·         Κώστας Οικονομόπουλος (Σύμβουλος Επιχειρήσεων)- STRATIS ΕΠΕ
·         Έλλη Βαγγέλη (Οικονομολόγος - Σύμβουλος Διαχείρισης Έργων)- STRATIS ΕΠΕ
Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν Μέλη της Ένωσης από την Αττική αλλά και την υπόλοιπη Ελλάδα οι οποίοι ενημερώθηκαν  για τα νέα προγράμματα  και έκαναν επίκαιρες  ερωτήσεις
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

ΚΟΠΗ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΗΣ ΠΙΤΑΣ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΩΝ ΒΙΟΤΕΧΝΙΩΝ ΖΑΧΑΡΩΔΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ


Η Ένωση Βιομηχανιών Βιοτεχνιών Ζαχαρωδών Ελλάδας  (Ε.Β.Β.Ζ.Ε) πραγματοποίησε την Κυριακή 21 Φεβρουαρίου 2016 την καθιερωμένη εκδήλωση για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας,   στο  μουσικό  μεζεδοπωλείο  στο  μουσικό  μεζεδοπωλείο  ΑΓΙΟΝΕΡΙ,  Χαριλάου Τρικούπη 20 & Πλατεία 28ης Οκτωβρίου (Πλ. Μπουρναζίου), Περιστέρι,
 
Στην εκδήλωση   η οποία σημείωσε μεγάλη επιτυχία παρευρέθηκαν μέλη της Ένωσης Ζαχαρωδών από όλη την Ελλάδα, με τις οικογένειές τους, προμηθευτές, χορηγοί,  φίλοι της ΕΒΒΖΕ καθώς και εκλεκτοί προσκεκλημένοι.

Τα φλουριά κέρδισαν ο κ.  Βασιλόπουλος πρώην Αντιπρόεδρος του ΕΦΕΤ, η κα Ελισάβετ Γριμπάπη από την Κουφετοποϊα ΧΑΤΖΗΓΙΑΝΝΑΚΗ, ο κ. Κων/νος Μπακογιάννης από την εταιρεία Αφοι ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ από την Στυλίδα, η κα Χριστίνα Λαζαρακοπούλου από το ΚΕΚ HONESTY και η κα Φωτεινή Βασιλοπούλου η Υπεύθυνη του Γραφείου της ΕΒΒΖΕ.


---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Η εταιρία ζαχαρωδών προϊόντων  ΚΟΚΚΟΣ-ΠΟΓΑΤΟΣ ΑΒΕ κέρδισε το πρώτο βραβείο στον διεθνή διαγωνισμό «Innovation Awards 2015» που διεξήχθη κατά την διάρκεια της έκθεσης Sweet & Snack Middle East 2015 που έγινε στο Dubai, στην κατηγορία Best Hard & Soft Candy  για τα νέα καινοτόμα προϊόντα της : Active Drops - Life & Active Drops - Kinisis . Τα Active Drops είναι καραμέλες χωρίς ζάχαρη, με γλυκαντικό φυσικής προέλευσης από το φυτό Stevia , βιταμίνη C, φυσικά εκχυλίσματα βοτάνων, σε γεύσεις: πράσινο τσάι και πορτοκάλι/γιασεμί.

Για άλλη μια φορά Ελληνική εταιρία διαπρέπει σε διεθνή διαγωνισμό με την ποιότητά της και την πρωτοτυπία της.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Φτωχότερη έγινε από την Τρίτη  8 Δεκεμβρίου 2015 η οικογένεια της ΕΒΒΖΕ η οποία θρηνεί τον αιφνίδιο χαμό του εκλεκτού μέλους της Σπύρου Δουκέρη, ο οποίος προδόθηκε από την καρδιά του και «έφυγε» σε ηλικία μόλις 50 ετών.

 Ο Σπύρος Δουκέρης ήταν ένας έντιμος άνθρωπος  και καλός οικογενειάρχης , αυτοδημιούργητος και ιδιοκτήτης της εταιρείας LOUKOUMILAND  ΕΠΕ .
Η ΕΒΒΖΕ εκφράζει την θλίψη της για την απώλεια του και τα θερμά  συλλυπητήριά της προς την οικογένειά του.
Η εξόδιος ακολουθία έγινε την Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου στις 15:30 στο  Κοιμητήριο της Νέας Ερυθραίας και παραβρέθηκαν από την ΕΒΒΖΕ ο Πρόεδρος κ. Ιωάννης Λαγός, o Αντιπρόεδρος κ. Νικόλαος Κόκκος και η Γενική Γραμματέας κα Βασιλική Χριστοπούλου.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ακόμη μια εταιρεία μέλος μας η εταιρεία  ΒΙΟΛΑΝΤΑ διακρίθηκε στον κορυφαίο διεθνή διαγωνισμό υψηλής γευσιγνωσίας, που διοργανώνεται κάθε χρόνο από το International Taste & Quality Institute. Η οικογένεια μπισκότων κρέμας και Full 45 απέσπασαν πολύ υψηλές βαθμολογίες, καθώς κέρδισαν τις καλύτερες εντυπώσεις από κορυφαίους εξειδικευμένους γευσιγνώστες στη διάρκεια της γευστικής δοκιμής, επιβεβαιώνοντας για μια ακόμη φορά την υψηλή ποιότητα των προϊόντων ΒΙΟΛΑΝΤΑ.

--
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Το απόγευμα της Δευτέρας 9 Νοεμβρίου 2015 όπως ήδη σας είχαμε ενημερώσει, στα γραφεία της Ένωσής μας πραγματοποιήθηκε Ημερίδα για την σωστή σήμανση των προϊόντων.

Καλεσμένος και ομιλητής μας ήταν ο Κος Θεοφάνης Γεωργόπουλος Καθηγητής του τμήματος Τεχνολογίας τροφίμων του ΤΕΙ Θεσσαλίας.

Το θέμα μας ήταν η σωστή σήμανση των προϊόντων ως προς αλλεργιογόνα και για τα προϊόντα που χρησιμοποιούν άλλες γλυκαντικές εκτός από τη ζάχαρη ( μαλτιτόλη, γλυκοζίτες στεβιόλης, ινουλίνη κλπ). αλλά και για την νομοθεσία που θα ισχύσει  από 1.1.2016 ,  καθώς και την επισήμανση ετικετών.

Πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό θέμα αφού τα τελευταία χρόνια έχουμε συνεχείς αλλαγές στη νομοθεσία οι οποίες έχουν δημιουργήσει μεγάλη σύγχυση τόσο στους παραγωγούς όσο και στους καταναλωτές.

Μερικά από τα θέματα που συζητήθηκαν  είναι τα ακόλουθα  :
Ποια είναι τα αλλεργιογόνα και πως τα αναγράφουμε.
Επεξήγηση του κανονισμού 1924/2006 ως προς τις διατροφικές επισημάνσεις :
Χωρίς σάκχαρα, Χωρίς πρόσθετα σάκχαρα, Χαμηλή περιεκτικότητα σε σάκχαρα,
Μειωμένη περιεκτικότητα σε σάκχαρα, Με χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη.
Σε ποια προϊόντα επιτρέπεται η χρήση στέβιας και αν επιτρέπεται στα Αρτοσκευάσματα.
Σήμανση προϊόντων που ανασυσκευάζονται από τους λιανοπωλητές.
Σήμανση των αρωμάτων.
Σήμανση τεχνολογικών βοηθημάτων.

Στην Ημερίδα παραβρέθηκαν πολλά Μέλη της Ένωσής μας από την Αττική αλλά και την υπόλοιπη Ελλάδα οι οποίοι   ενημερώθηκαν για όλες τις τελευταίες εξελίξεις στο θέμα των γλυκαντικών υλών , των αλλεργιογόνων αλλά και την σήμανση των προϊόντων και έκαναν επίκαιρες  ερωτήσεις-----------------------------------------------------------------------------------------------Νίκαια, 26 Ιουνίου 2015 / Αρ. Πρωτ. 201

Προς τα Μέλη της ΕΒΒΖΕ

Την Τετάρτη 3  Ιουνίου πραγματοποιήθηκε η Ετήσια Γενική μας Συνέλευση και οι Αρχαιρεσίες της Ένωσής μας.

Η σύνθεση του νέου Διοικητικού  Συμβουλίου είναι η εξής:

ΣΥΝΘΕΣΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΕΒΒΖΕ

Πρόεδρος Ιωάννης Λαγός ΤΡΙΑ ΛΑΜΔΑ Ι. ΛΑΓΟΣ & ΣΙΑ Ε.Ε.
Αντιπρόεδρος Νικόλαος Κόκκος ΚΟΚΚΟΣ –ΠΟΓΑΤΟΣ Α.Β.Ε.
Γενική Γραμματέας Βασιλική Χριστοπούλου ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ - ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ ΒΙΑΠ ΜΕΝΤΕΛ Α.Β.Ε.Ε.
Ταμίας Ελευθέριος Γαζελερίδης ΗΡΑ -ΓΑΖΕΛΕΡΙΔΗ
Μέλος Χρυσούλα Χατζηγιαννάκη ΚΟΥΦΕΤΟΠΟΙΪΑ -ΧΑΤΖΗΓΙΑΝΝΑΚΗ Α.Ε.
Μέλος Αθανάσιος Μαλογιάννης FROUTINO ΑΘ. ΜΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ & ΣΙΑ Ο.Ε.
Μέλος Αλέξανδρος Μαρκίδης ΜΑΡΚΙΔΗΣ & ΣΙΑ Ε.Ε.
Α' Αναπληρωματικός Σύμβουλος Βασίλειος Ζαχαριάς MELBON ΑΝΔΡ. ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΥ & ΣΙΑ Ο.Ε.


Η θητεία της νέας Διοίκησης της ΕΒΒΖΕ , όπως ορίζει το  καταστατικό της Ένωσης , είναι τριετής και θα διαρκέσει μέχρι και τον Μάιο 2018.

Στη Συνέλευση μας εκτός από τα παλαιά μέλη και νέα μέλη  είχαμε την τιμή να φιλοξενήσουμε εκπρόσωπους του κλάδου των Ζαχαρωδών από όλη την Ελλάδα να ακούσουμε τα προβλήματά τους και να βοηθήσουμε στην επίλυσή τους.

Καλεσμένοι στην Γενική  μας Συνέλευση ήταν και άλλοι συνάδελφοι από τον κλάδο των Ζαχαρωδών υποψήφια Μέλη της Ένωσής μας.

Καλεσμένος μας ήταν ο κ. Θεόδωρος Καπούταγλης , Χημικός Μηχανικός , Τεχνικός Ασφάλειας  της ΕΒΒΖΕ ο οποίος   αναφέρθηκε στα αλλεργιογόνα συστατικά και στην επισήμανση τους στις ετικέτες  των τροφίμων. Μεταξύ άλλων τόνισε ότι σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία από την 13η Δεκεμβρίου 2014, έγινε υποχρεωτική η παροχή πληροφοριών στο καταναλωτικό κοινό σχετικά με τα αλλεργιογόνα συστατικά που υπάρχουν σε όλα τα τρόφιμα, είτε προσφέρονται προς πώληση σε μονάδες εστίασης, είτε συσκευάζονται στον τόπο πώλησης, είτε πωλούνται τυποποιημένα  από τις επιχειρήσεις παραγωγής τους.

Μεταξύ άλλων τόνισε ότι σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία η ανοχή σε τρόφιμα που περιέχουν αλλεργιογόνα συστατικά και δεν φέρουν την κατάλληλη σήμανση είναι μηδενική .

Ο κ. Καπούταγλης  ενημέρωσε αναλυτικά τα Μέλη της Συνέλευσης για όλες τις εξελίξεις στο συγκεκριμένο θέμα και στη συνέχεια δέχτηκε ερωτήσεις
-----------------------------------------------------------------------------------------------

Η Ένωση Βιομηχανιών Βιοτεχνιών Ζαχαρωδών Ελλάδας (ΕΒΒΖΕ) συμμετείχε για μία ακόμη φορά στην Διεθνή Έκθεση Αρτοποιίας-Ζαχαροπλαστικής ARTOZA 2015.
 
Στη διάρκεια της έκθεσης είχαμε τη χαρά να συναντήσουμε και να  ανταλλάξουμε προβληματισμούς με παλιούς και νέους συναδέλφους , καθώς και με υποψήφια νέα μέλη.
Για άλλη μια φορά συμφωνήσαμε πως τα πολιτικά και οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η χώρα γίνονται ολοένα και δυσκολότερα.
Το συμπέρασμα όλων μας ήταν πως μέσω της ΕΒΒΖΕ μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τα καθημερινά προβλήματα πιο σωστά και πιο αποτελεσματικά.

 
Στην 14η Διεθνή Έκθεση ΑΡΤΟΖΑ  συμμετείχαν με μεγάλη επιτυχία οι εταιρείες –μέλη μας:
 
ΧΑΤΖΗΓΙΑΝΝΑΚΗ Α.Ε.                      Κουφετοποιΐα,
ΦΡΟΥΤΙΝΟ                                          Λουκουμοποιΐα
ΠΟΤΑΜΙΑΝΟΥ Η & Α Ο.Ε.                 Μαρόν γλασέ
 ΠΑΠΑΝΑΡΕΤΟΣ Α.Ε.                                   Γλυκά –παγωτά.
ΘΩΜΑΣ ΜΠΙΤΣΟΠΟΥΛΟΣ                 Λουκούμια
SAHARA-ΑΘ. ΡΑΠΤΟΔΗΜΟΣ            Σιροπιαστά γλυκά

-----------------------------------------------------------------------------------------------

Νίκαια, 24.02.15

ΚΟΠΗ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΗΣ ΠΙΤΑΣ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΩΝ 

ΒΙΟΤΕΧΝΙΩΝ ΖΑΧΑΡΩΔΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ

Η Ένωση Βιομηχανιών Βιοτεχνιών Ζαχαρωδών Ελλάδας (Ε.Β.Β.Ζ.Ε) πραγματοποίησε την Κυριακή 16 Φεβρουαρίου την καθιερωμένη εκδήλωση για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας, στο μουσικό μεζεδοπωλείο ΡΑΚΙ- ΜΕΖΕ (του ομίλου Καστελόριζου) στην οδό Ελ. Βενιζέλου 334, στην Καλλιθέα 

Στην εκδήλωση η οποία σημείωσε επιτυχία παρευρέθησαν μέλη της Ένωσης Ζαχαρωδών από όλη την Ελλάδα, με τις οικογένειές τους, προμηθευτές, χορηγοί, φίλοι της ΕΒΒΖΕ καθώς και εκλεκτοί προσκεκλημένοι.

Τα φλουριά κέρδισαν ο κ. Ιωάννης Χριστόπουλος από την εταιρεία ΒΙΑΠ-ΜΕΝΤΕΛ , ο κ. Παναγιώτης Σιαβρακάς από την εταιρεία α ́ υλών "Αφοι ΓΑΒΡΙΛΟΥ ΑΕΒΕ" και ο μικρός Χάρης Γαζελερίδης από την σοκολατοποιϊα ΗΡΑ- ΓΑΖΕΛΕΡΙΔΗ. 


-----------------------------------------------------------------------------------------------

Νίκαια, 4.12.14       

 Την Δευτέρα 24 Νοεμβρίου 2014 και στο πλαίσιο της ανοικτής συνεδρίασης του Δ.Σ. της Ένωσής μας  ήταν προσκεκλημένοι  οι κ.κ. . Βαρλάμος Ανδρέας, o  Μπαργιωτάκης Παντελής και ο κ. Δρ. Μηλιάδης Γεώργιος από τα Εργαστήρια Αναλύσεων Τροφίμων  «FOOD ALLERGENS LABORATORY».

 Η εταιρεία «FOOD ALLERGENS LABORATORY» εξειδικεύεται αλλά και παρέχει διαπιστευμένες εργαστηριακές αναλύσεις , εξοπλισμό ελέγχου, έλεγχο ετικετών τροφίμων και λοιπές υπηρεσίες νομοθεσίας τροφίμων καθώς και R&D τροφίμων.
Ο κ. Ανδρέας Βαρλάμος , o κ. Μπαργιωτάκης Παντελής και  ο Δρ. Γεώργιος Μηλιάδης μας ενημέρωσαν  για τις εξελίξεις στην νομοθεσία για την επισήμανση των τροφίμων  και  τις σχετιζόμενες εργαστηριακές επαληθεύσεις. ,  μας επεσήμαναν  τα  σημαντικά σημεία στους εσωτερικούς ελέγχους ποιότητας και απάντησαν σε ερωτήσεις των μελών μας

Στη συνάντηση αυτή στην οποία παραβρέθηκαν μέλη μας από όλη την Ελλάδα.-----------------------------------------------------------------------------------------------

NIKAIA 1/6/2014

Τη Δευτέρα 19 Μαΐου 2014 πραγματοποιήθηκε η ετήσια τακτική Γενική Συνέλευση της Ένωσής μας στην οποία παρευρέθηκαν εκλεκτά μέλη μας από την Αττική αλλά και την υπόλοιπη Ελλάδα.

Στην Γενική μας Συνέλευση είχαμε την χαρά και την τιμή να φιλοξενήσουμε στα γραφεία μας εκλεκτούς προσκεκλημένους.:.

 Συγκεκριμένα παρευρέθηκαν και μίλησαν για θέματα της αρμοδιότητας τους ο κ. Γεώργιος Λαρίσσης Ειδικός Συνεργάτης του υπουργείου Ανάπτυξης σε θέματα Βιομηχανίας και Επιχειρηματικότητας, η κα Ειρήνη Μπαρδάνη Δ/ντρια Τομέα Ανθρώπινου Δυναμικού ΣΕΒ και  ο κ. Θεόδωρος Καπούταγλης Χημικός Μηχανικός, ειδικός συνεργάτης της Ένωσής μας σε θέματα Υγιεινής & Ασφάλειας Τροφίμων.-----------------------------------------------------------------------------------------------

NIKAIA 19/2/2014

ΚΟΠΗ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΗΣ ΠΙΤΑΣ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΩΝ ΒΙΟΤΕΧΝΙΩΝ ΖΑΧΑΡΩΔΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ


Η Ένωση Βιομηχανιών Βιοτεχνιών Ζαχαρωδών Έλλάδας  (Ε.Β.Β.Ζ.Ε) πραγματοποίησε  την Κυριακή 16 Φεβρουαρίου την καθιερωμένη εκδήλωση για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας, στη μουσική σκηνή  ΠΕΡΑΝ στη Ν. ΧαλκNewsletter

Αν θέλετε να σας αποστέλλουμε ενημερωτικό E-mail, παρακαλώ στείλτε μας το Ε-mail σας